2η Παγκοσμίως η Ελλάδα στην παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Έως τον Σεπτέμβρη του 2013 η συνολική εγκατεστημένη ισχύς έφτασε τις 2,523.5 MWp από τις οποίες οι 987.2 MWp εγκαταστάθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2013 παρά την συρρίκνωση της οικονομίας από την οικονομική κρίση.

Το 2013, η Ελλάδα κατατάχθηκε στην δεύτερη θέση διεθνώς σε ότι αφορά στη συμβολή των Φ/Β στην συνολική κατανάλωση ενέργειας. Ενώ βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες 10 χώρες ( 5η ) ως προς την νέα ετήσια εγκατεστημένη ισχύ με 1.043 νέα μεγαβάτ φωτοβολταϊκών.

Εντός του 2014, η χώρα μας αναμένεται να παράγει την ενέργειά της κατά 7% από Φ/Β συστοιχίες, ενώ ένα μεγάλο Φ/Β πάρκο έχει επίσης δρομολογηθεί για να κατασκευαστεί στην Κρήτη!

Ευχή όλων μας η ενεργειακή απεξάρτηση! Αν όλοι παράγουμε το ρεύμα που καταναλώνουμε από μόνοι μας, τότε η χώρα μας θα ζει λιγότερο εξαρτημένη και ευάλωτη από τις διεθνείς κρίσεις, και η περίσσια ενέργειας θα μπορεί να εξάγεται και να πωλείται αποφέροντας έσοδα στην οικονομία μας.

Όλοι μπορούμε με λίγα χρήματα να ξεκινήσουμε! Οι περισσότεροι από εμάς έχουν ένα σπίτι στο χωριό, στο οποίο θα μπορούσε να εγκατασταθεί ένα μικρό διασυνδεδεμένο ή αυτόνομο σύστημα, το οποίο θα καλύπτει ένα μέρος των αναγκών σε ηλεκτρισμό.

Φανταστείτε το εύρος παραγωγής ενέργειας, αν κάθε τέτοιο σπίτι είχε ένα μόνο φωτοβολταϊκό των 250W στην στέγη! Δηλ με ένα μέσο όρο ηλιοφάνειας των πέντε ωρών η παραγωγή ημερησίως θα έφτανε τις 1,25Kwh. Αν αυτό το πολλαπλασιάσουμε επί τον αριθμό των σπιτιών τότε τα νούμερα αποκτούν σοβαρότητα αφού πλέον μπορεί να μιλάμε για μεγέθη που ξεπερνούν τεράστιες μονάδες παραγωγής ρεύματος, και μάλιστα “πράσινης ενέργειας” χωρίς καυσαέρια, και με εγγύηση τον ήλιο, …που τουλάχιστον έως τώρα “βγαίνει” κάθε μέρα!!!

Τελευταία έργα μας

Επικοινωνία

Λεωφ.Μαραθώνος 229, 15351
Παλλήνη, Αθήνα

Τηλέφωνο:  +30 210 6034720
Fax: +30 210 6034880

E-mail: info@alexakisenergy.gr

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Youtube